Bahçe Bitkileri Bölümü Lisans Öğrencilerinin Hazırlamış Olduğu İki Adet Araştırma Projesi TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi

Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker’in danışmanlığında ve YÖK 100/2000 Doktorantımız Çağlar Kaya’nın katkılarıyla, lisans öğrencilerimiz Pelin Doğan ve Didem Dönmez’in yürütücülüğünde TÜBİTAK-2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan iki adet proje TÜBİTAK tarafından kabul edilmiştir. Bölüm öğretim üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Araştırmacı

Proje Adı

PELİN DOĞAN

Örtücü Bitki (Cover Crops) Uygulamasının Big Top ve Catherina Çeşitlerinde Meyve Verimi ve Pomolojik Özellikler Üzerine Etkilerinin Araştırılması.

DİDEM DÖNMEZ

Çanakkale’de Yetiştiriciliği Yapılan Black Abdos ve Sırrı Şeftali Genotiplerinin Bazı Bitkisel ve Pomolojik Özelliklerinin Araştırılması.