“Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2022 TÜBİTAK 4004 Projesi Eğitimi

Fakültemizin de katkı verdiği bu projede Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanife YANDAYAN GENÇ ve Bahçe Bitkileri Bölümü Arş. Gör. Dr. Mehmet Ali GÜNDOĞDU tarafından “Bahçeden soframıza zeytinin serüveni: Çevre dostu sürdürülebilir tarımsal mücadele yaklaşımı ve 17 zeytinyağı fabrikasına ziyaret” başlıklı etkinlik planlanmıştır.

01-14 Ağustos 2022 tarihlerinde Öğr. Gör. Arzu BAYINDIR’ın proje yürütücülüğünde TÜBİTAK tarafından desteklenen 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından bu yıl 11. kez destek alan “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı- 2022” yapılmaktadır. Fakültemizin de katkı verdiği bu projede Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanife YANDAYAN GENÇ ve Bahçe Bitkileri Bölümü Arş. Gör. Dr. Mehmet Ali GÜNDOĞDU tarafından “Bahçeden soframıza zeytinin serüveni: Çevre dostu sürdürülebilir tarımsal mücadele yaklaşımı ve 17 zeytinyağ fabrikasına ziyaret” başlıklı etkinlik planlanmıştır. Bu etkinlik kapsamında öğrencilere zeytinin tarihçesi ve zeytin ağacı hakkında genel bilgiler, zeytin sineğinin tanıtılması ve zeytin sineği mücadelesi için OLİPE tuzaklarının hazırlanması, Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Çiftliğinde bulunan zeytin ağaçlarına tuzakların asılması, zeytin fidanlarının dikimi, İntepe'de bulunan 17 zeytinyağı fabrikasına ziyaret ve zeytinyağı duyusal tadım testi anlatılarak, Yaz Bilim Kampı Eğitimi tamamlanmıştır.