Bölümümüz Doktorantı Çağlar KAYA, COST Aksiyonuna Çalışma Grubu Üyesi Olarak Seçildi

Bölümümüz Doktorantlarından Çağlar KAYA, Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği Programı (COST) Action CA20127, “Waste biorefinery technologies for accelerating sustainable energy processes (WIRE) aksiyonuna çalışma grubu üyesi olarak seçilmiştir.

Aksiyon Başkanının Prof. Paulo Brito olduğu program, atık malzemeleri ve biyokütleyi biyoteknolojik yollarla kullanarak sürdürülebilir, pazarlanabilir ürünler ve enerji üretmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda, ulusal/uluslararası alanda biyoteknolojik çözümler ve biyorefinery teknolojilerinin geliştirilmesiyle biyoekonominin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Aksiyon, 26 Ekim 2025 tarihinde tamamlanacaktır.

Bu süreçte biyoteknoloji alanında çalışmakta olan Doktorantımız Çağlar KAYA çevrimiçi/çevrimdışı toplantılar, araştırma atölyeleri, seminerler, eğitimler ve konferanslar aracılığıyla sürdürülebilir enerji  ve biyoteknoloji araştırmacıları ve paydaşları arasında bilgi ve kapasite geliştirmenin paylaşılmasıyla çalışma grubuna katkıda bulunacak.

Kendisini tebrik eder, akademik başarılarının devamını temenni ederiz.