Bölümümüz Stajyer Öğrencilerine Yönelik Troya Müzesi ve Tarihi Ören Yeri Gezisi Düzenlendi

Bölümümüz, stajyer öğrencilerine yönelik olarak Troya Müzesi ve Tarihi Ören Yeri gezisi düzenledi. 30 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilere hem teorik bilgilerini uygulamalı olarak görme fırsatı sundu hem de tarihî ve kültürel mirasımızı daha yakından tanıma imkânı sağladı.

Troya Müzesi'nde gerçekleştirilen gezide ilk etapta, öğrencilerimiz antik Troya'nın tarihine ve kültürel mirasına dair derinlemesine bilgi edinme fırsatı buldular. Müze rehberleri eşliğinde yapılan turda, Troya'nın önemli buluntuları ve eserleri hakkında ayrıntılı açıklamalar alarak, akademik bilgilerini pekiştirdiler. Bu deneyim, öğrencilerimizin arkeolojik buluntuların önemini ve tarihî bağlamını kavrayabilmelerine büyük katkı sağladı.

Müze gezisinin ardından, Troya tarihi ören yerine geçilerek, öğrencilerimiz antik kentin kalıntılarını bizzat görme şansını yakaladılar. Burada yapılan yürüyüşler ve saha çalışmaları, arkeolojik kazıların nasıl yapıldığını, yapıların restorasyon süreçlerini ve tarihî kalıntıların korunmasına yönelik yaklaşımları gözlemleme fırsatı sundu.

Gezi, öğrencilerimize tarihî ve kültürel mirası koruma bilincini artırmanın yanı sıra, saha çalışmaları ve müze yönetimi konularında pratik bilgiler edinme imkânı da tanıdı. Öğrencilerimizin arkeoloji ve tarih alanındaki bilgi birikimlerinin yanı sıra, bu alandaki profesyonel becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunuldu.

Bu anlamlı etkinlik, hem kişisel hem de mesleki gelişim açısından büyük bir deneyim sundu. Bölümümüz, bu tür etkinliklerin öğrenci gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, gelecekte benzer geziler ve uygulamalı eğitim fırsatları sunmaya devam edecektir.

Bu gezinin organize edilmesi noktasında emeği geçen tüm öğretim üyelerimize teşekkür ederiz. Gelecekteki gezilerimizde öğrencilerimizi daha fazla tarihî ve kültürel keşiflerle buluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.