Bahçe Bitkileri 4. Sınıf Öğrencilerimizle Organik Tarım üretimi yapan Otomasyonlu Sera Teknik Gezisi gerçekleştirildi.

07.03.2022 Tarihinde Bahçe Bitkileri Bölümü Son Sınıf Öğrencilerimizle Mesleki Uygulama dersi kapsamında, Çanakkale/ÇAN ilçesinde bulunan “Mavruz Tarım Ürünleri Serası”na teknik gezimizi gerçekleştirdik.

Seramik fabrikası ile 4,5 Km mesafede kapalı sistem bir jeotermal boru hattı ile Isı kaynağını sağlayan Çevre ve sürdürebilir ekonomik bir yatırım olan ve Kale Grubu bünyesinde organik tarım yapılması amacıyla Çanakkale’nin Çan ilçesinde kurulan Mavruz Tarım ürünleri serasında, yüksek teknoloji otomasyon sistemi ile kimyasal ilaç kullanmadan üretim yapılmaktadır. Değerli bilgilendirmeleri için Dr. Öğr. Üyesi Seçkin KAYA hocamıza ve kurum müdürüne çok teşekkür ediyoruz.