Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ziraat Fakültesi
Bahçe Bitkileri Bölümü

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE AYVACIK-ASSOS GÜNEŞANE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA VAKFI’NA TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4. sınıf öğrencileri ile Ayvacık-Assos Güneşane Eğitim ve Araştırma Vakfı’na teknik gezi düzenlendi.

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Kaya, öğretim elemanlarımız Arş. Gör. Esra Şahin, Arş. Gör. H. Nihan Çiftci, YÖK 100/2000 Doktorantlarından Çağlar Kaya ve lisans son sınıf öğrencilerimizin katılımıyla, 23 Mayıs 2022  tarihinde düzenlenen teknik gezide, Ayvacık-Assos Güneşane Eğitim ve Araştırma Vakfı’ndaki biyodinamik yetiştiricilik teknikleri hakkında bilgiler alındı. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot ve Malbec üzüm çeşitlerinin bulunduğu bağ ile ceviz ve nar plantasyonlarının incelendiği teknik gezide, cover crops bitkileriyle yapılan üretim tekniği konusunda da bilgi paylaşımında bulunuldu. Teknik gezide ayrıca, biyodinamik bağcılıkta kullanılan kompost üretim tesisi de gezildi.   

Bu teknik gezi kapsamında ayrıca, bölümümüz tarafından atalık tohumlardan yetiştirilmiş olan domates fidelerinin Ayvacık-Assos Güneşane Eğitim ve Araştırma Vakfı bahçesine öğrencilerimizin yardımıyla teşekkür mahiyetinde dikimleri gerçekleştirilmiştir.

Biyodinamik tarıma ilişkin değerli bilgilendirmelerinden dolayı Prof. Dr. Alev Gerçeker hocaya ve Kurum Müdürü Zeynep Nisan Günç ile kurum personellerine bölümümüz adına teşekkür ederiz.

                 

                                                                                       Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanlığı