Bölümümüzde Kuru Üzüm Üretimi Gerçekleştirildi

Bahçe Bitkileri Bölümümüzde kuru üzüm üretimi gerçekleştirilmiştir. ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Araştırma Birimi’ndeki ‘Sofralık Üzüm Çeşitleri Araştırma ve Uygulama Bağı’ndan elde edilen ‘Yalova Çekirdeksizi’ üzüm çeşidinin hasadının ardından, üzümlerin potasa çözeltisiyle muamele edilmesiyle birlikte, yerleşkede bulunan cam sera içerisine usulüne uygun şekilde serilerek kurutulmasıyla işlem gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen başta Doç. Dr. Harun Çoban hoca, bölümümüz asistanları ile öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.