Back to Top

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ziraat Fakültesi
Bahçe Bitkileri Bölümü

Mezuniyet Tezleri

Bölümümüz 4. sınıf öğrencilerinin "Lisans Bitirme Tezi" yazarken kolaylık sağlayacak şablonumuz ekteki döküman dosyasındadır.

Şablonda yazan uyarıları dikkate alarak danışman hocalarınızla iletişime geçmenizi rica ederiz.

 

Bahçe Bitkileri Bölümü 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Mezun Olacak Öğrencilerin “Bitirme Ödevleri/Mezuniyet Tezleri”

Öğrenci Numarası

Öğrencinin Adı

Bitirme Ödevi/Mezuniyet Tezi

180608016

Mustafa Erdem

2023 Hasat Yılında Bursa Ekolojisinde Gemlik Zeytin Çeşidinden Üretilen Zeytinyağlarının Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi

190608032

Tolga Karakaş

İdared Elma Çeşidinin Pomolojik Özeliklerinin Belirlenmesi

190608124

Ahmet Uytun

Natürel Sızma Zeytinyağlarına Farklı Oranlarda Ayçiçek Yağıyla Yapılan Tağşişlerin Fiziksel Analiz Ve Kimyasal Ölçümlerle Saptanma Eşiğinin Belirlenmesi

200608001

Kardelen TARIM

Ayvalık Ve Gemlik Zeytin Çeşitlerinin VIS-NIR Görüntüleme Tekniği İle Olgunluk İndeksinin Belirlenmesi

200608004

Mustafa Eren Koyuncu

Yeşil Gübreleme

200608007

Filiz Demirci

Süs Yoncasında (Oxalis triangularis L.) Vejetatif Çoğaltım Teknikleri Ve Çoğatma Ortamının Bitki Gelişimine Etkileri

200608010

Rezan Turhan

Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinde (V. Vinifera L.) Farklı Olgunluk Dönemlerinin Tane Biyokimyasal Özelliklerine Etkilerinin Belirlenmesi

200608014

Cemile Bülbül

Avokado Yetiştiriciliği

200608017

200608008

Kaan Bulayır

Nurcan Balcı

Maritıma Marul Çeşidinde Tuz Stresinin Etkileri 

200608018

Bilal Çiftçi

Bahçe Bitkilerinde Kullanılan Robotik Sistemler

200608019

Emre Ekim

Topraksız Tarım Uygulamaları

200608020

Nurbanu Akgül

Ege Bölgesinde Yetiştirilen Önemli Zeytin Çeşitlerinin Pomolojik Yönden İncelenmesi

200608021

200608041

Emin Duman

Recep Gökçe

Bazı Bakterilerin Bursa Siyahı İncir Çeşidinin Muhafazası Üzerine Etkileri

200608023

Tuğçe Yanlıç

Bilezik Alma Uygulamaların Yalova Çekirdeksiz

Kuru Üzüm Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi

200608025

Duygu Balaban

Bilezik Alma Uygulamasının Üzüm Verim Ve Kalitesi Üzerine Etkisi

200608027

Berkant Şen

Superior Seedless Üzüm Çeşidinde Bilezik Alma

Uygulamasının Üzüm Verim ve Kalitesine Etkileri

200608028

Süleyman Dereli

Bahçe Bitkilerinde Kullanılan Teknolojik Uygulamalar

1- Algılayıcılar

200608029

200608033

Mustafa Aytaç

Rahim Çevik

Maritima Marul Çeşidinde Prolin Uygulamasının Etkileri

200608031

Berna Avcı

Sofralık Üzüm Çeşitlerinde (Vitis Vinifera L.) Farklı Taç Yönetimi Uygulamalarının Tane Tutumu Üzerine Etkileri

200608034

Cüneyt Aydın

Tarımda Yapay Zeka

200608035

Beyza Nur Zorba

Yerel Tohumların Önemi Nedir Nasıl Korunur

200608036

Sedanur Kaya

Hasat Öncesi Melatonin Uygulamasının Müşküle Üzüm Çeşidinin Üzüm Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

200608037

Erol Akaydın

Crimson Seedless ve Superior Seedless Üzüm Çeşitlerinin Kurutulması Üzerine Araştırmalar

200608040

Gözde Nallı

Süs Bitkileri Üretiminde Kooperatifleşme İzmir Bayındır Modeli

200608043

Rustam Tolkombaev

Çanakkale Bölgesinde Yetiştirilen Golden Delicious Elma Çeşidinin Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

200608045

Hüseyin Aytaç Çağlayan

Erik Anaçları Ve Kullanımının Önemi

200608046

Şerafeddin Hüner

“Extreme Big” Şeftali Çeşidinde Pomolojik Özelliklerin Belirlenmesi

200608051

Hilmi UYGUN

BİTKİLERDE AŞI FİZYOLOJİSİ

210608004

Oğuzhan AÇAR

Antep Fıstığında Islah Çalışmalarına Genel Bakış

210608012

Esma Azdemir

Yalova İncisi Üzüm Çeşidinde Farklı Dönemlerde Yapılan Taç Yönetimi Uygulamalarının Üzüm Uygulamalarının Verim ve Kalitesi Üzerindeki Etkileri

 

2020 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

 

Hazırlayan Adı Hazırlayan Soyadı Tez Danışmanı Tez Başlığı
Ayşenur BATTAL Dr. Öğr. Üyesi Canan ÖZTOKAT KUZUCU Konvansiyonel Tarım Teknikleri ile Yetiştirilen Yerel Kavun (Hırsız KAÇIRAN) Popülasyonuna Farklı Sulama Seviyelerinin Etkileri
Berke Cabbar DOĞRUBERDİ Prof. Dr. Murat ŞEKER Bazı Mandarin ve Portakal Çeşitlerinin Pomolojik Özelliklerinin İncelenmesi
Buse IŞILAR Dr. Öğr. Üyesi Fatih Cem KUZUCU Yumuşak Çekirdekli Meyvelerde Fresh-Cut Uygulamalarında Meyve Eti Sertliği Ölçümü İçin Yeni Bir Yöntem
Elif DALGIÇ Prof. Dr. Murat ŞEKER Türkiye ve Dünya’da Kültürü Yapılan Mantar Çeşitlerinin Araştırılması ve Türkiye’de Yöresel Mantar Çeşitlerinin İncelenmesi
Enes ESEN Prof. Dr. Alper DARDENİZ Yalova İncisi Üzüm Çeşidinde Farklı Taç Yöntemi Uygulamalarının Yazlık Sürgün Yapraklarının Klorofil Düzeylerine Etkileri
Ezgi Ceren ATABAŞ Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ Lavandula Angustifolia Çeşitlerinin Eceabat Koşullarına Adaptasyonu
Feyza KARAKAŞ ULEMA Arş. Gör. Dr. Mehmet Ali GÜNDOĞDU Edremit Körfezinin Farklı Lokasyonlarında Ayvalık Zeytin Çeşidinin Farklı Olgunluk Aşamalarında Pomolojik Değişimlerinin Belirlenmesi
Hasan Derviş KAZAK Arş. Gör. Dr. Mehmet Ali GÜNDOĞDU Çanakkale-Bayramiç İlçesinin Farklı Lokasyonlarından Yetiştirilen Ayvalık Zeytin Çeşidi Meyvelerinin Olgunluk Süresince Pomolojik Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi
Hüseyin UZUN Dr. Öğr. Üyesi Seçkin KAYA Türkiye’nin Yerel Domates Genetik Kaynakları ve Mevcut Durumu
Yakup SERİN
Kadir YILDIZBAŞ Dr. Öğr. Üyesi Mustafa SAKALDAŞ Granny Smith Elma Çeşidinde Farklı Etken Madde İçeriğine Sahip (%3,0 1-Methylcyclopropene) Fitomag Uygulamalarının Depolamada Kaliteye Olan Etkileri
Muhammed EREN Dr. Öğr. Üyesi Canan ÖZTOKAT KUZUCU Yerel Sofralık Domates Popülasyonlarının Çanakkale Koşullarında Verim ve Kalite Değişimlerinin Belirlenmesi
Volkan BİRGÜL Dr. Öğr. Üyesi Mustafa SAKALDAŞ Deveci Armut Çeşidinde Farklı Etken Madde İçeriğine Sahip (%3,0 1-Methylcyclopropene) Fitomag Uygulamalarının Depolamada Kaliteye Olan Etkileri
Üstün Erkin GÜNAY Prof. Dr. Hakan ENGİN Chandler Ceviz Çeşidi Üzerine Brassinostreoid Uygulamaları
Sadık ARIKAN
Ömer Faruk GEZGİN
Uğur ŞAHİN Prof. Dr. Murat ŞEKER Farklı Bölgelerden Alınan Zeytin Çeşitlerinin Bazı Pomolojik Özellikleri Arasındaki Korelasyon Derecelerinin Belirlenmesi
Tuğçe ARIK Prof. Dr. Murat ŞEKER Çok Yıllık Bitki Türlerinin Tohumlarında Çimlenmeyi Artırmak İçin Kullanılan Teknikler
Sevil KARACA Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ Yenice Kırmızı Coğrafi İşaret Potansiyeli
Maide Beyza SAN Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ Anet 30 Çeşidinin Soğukta Muhafazası Süresince Kalite Değişimi
Seren BİÇER Prof. Dr. Murat ŞEKER Trabzon Hurmasında Bilezik Alma Uygulaması ve Meyve Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri
Hüseyin UZUN Dr. Öğr. Üyesi Seçkin KAYA Türkiye’nin Yerel Domates Genetik Kaynakları ve Mevcut Durumu
Yakup SERİN

 

 

2019 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

GÜNCELLENECEKTİR

2018 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

GÜNCELLENECEKTİR

2017 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

GÜNCELLENECEKTİR

2016 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

GÜNCELLENECEKTİR

2015 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

GÜNCELLENECEKTİR

2014 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

Hazırlayan

Adı

Hazırlayan

Soyadı

Tez Danışmanı

Tez Başlığı

Ceren

Yiğit

Prof. Dr.

Kenan Kaynaş

Golden Delicious elma çeşidinde hasat öncesi 1-MCP (Harvista®) uygulamalarının meyve dökümlerine ve olgunlaşmaya olan etkileri

Didem

Sunar

Prof. Dr.

Kenan Kaynaş

Farklı bölgelerde yetiştirilen bazı elma çeşitlerinde hasat sonrası 1-MCP uygulamalarının meyve kalitesi üzerine olan etkileri

Melike

Işık

Prof. Dr.

Kenan Kaynaş

Taze dilimlenmiş Deveci armut çeşidinde farklı hasat sonrası uygulamaların kaliteye olan etkileri

Merve

Yirşen

Prof. Dr.

Kenan Kaynaş

Çanakkale bölgesinde yetiştirilen bazı kiraz çeşitlerinin kalite özellikleri

Büşra

Güler

Doç. Dr.

Alper Dardeniz

Bazı Amerikan asma anaçları ile sofralık üzüm çeşitlerinin yıllık dallanmadaki odunlaşma düzeyinin belirlenmesi

Furkan

Yıldırım

Doç. Dr.

Alper Dardeniz

Bazı sofralık üzüm çeşitlerinde salkımın farklı kısımlarından alınan tanelerin fiziksel ve kimyasal kompozisyonlarının belirlenmesi

Ahmet

Sandal

Doç. Dr.

Alper Dardeniz

Bazı Amerikan asma anaçlarının farklı dönemlerde köklenme ve sürme özelliklerinin saptanması

Ferdi

Kantar

Doç. Dr.

Alper Dardeniz

Farklı düzeyde koltuk alınan sofralık çeşitlerde yıllık dalın odunlaşma durumunun belirlenmesi

Emre

Yıldızhan

Doç. Dr.

Hakan Engin

Dardanos Yerleşkesi Koleksiyon Ve Adaptasyon Parselinde Bulunan Bazı Kayısı Çeşitlerinin Kış Dinlenmesi Üzerine Araştırmalar

Aykut

Hasbaş

Doç. Dr.

Hakan Engin

Kadir Akın

Konyar

Yrd. Doç. Dr.

Nilüfer Kaleci

Farklı dönemlerde hasat edilen bazı zeytin çeşitlerinde pomolojik ve bazı biyokimyasal özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi

Selin

Koyuncuoğlu

Yrd. Doç. Dr.

Nilüfer Kaleci

Fatih

Ersoy

Yrd. Doç. Dr.

Nilüfer Kaleci

Suat

Mutlu

Yrd. Doç. Dr.

Canan Ö. Kuzucu

Farklı sulama düzeyleri ile yetiştirilen Kapya biberinde prolin uygulamalarının bazı verim ve kalite parametrelere etkisi

Kerem

Sarıbaz

Yrd. Doç. Dr.

Canan Ö. Kuzucu

Bazı Brassica türlerinde su kısıntısının verim ve kalite üzerine etkileri

Halil

Yızgı

Yrd. Doç. Dr.

Canan Ö. Kuzucu

Farklı gelişme dönemlerinde uygulanan su stresinin karnabaharda verim ve kalite üzerine etkisi

Bahattin

Yanık

Yrd. Doç. Dr.

F. Cem Kuzucu

Farklı sulama düzeyleri ile yetiştirilen Kapya biberinde prolin uygulamalarının bazı fizyolojik parametrelere etkisi

Serap

Koç

Yrd. Doç. Dr.

F. Cem Kuzucu

Hasat sonrası 1-MCP uygulamalarının Hicaz nar çeşidinde bazı hasat sonrası etkileri

Mehmet

Yılmaz

Dr.

Mustafa Sakaldaş

''Kapia'' tipi biberlerde farklı hasat sonrası uygulamaların kaliteye olan etkileri

Alper Tolga

Turgut

Dr.

Mustafa Sakaldaş

Taze dilimlenmiş Pink Lady elma çeşidinde farklı hasat sonrası uygulamaların kaliteye olan etkileri

Ali

Şen

Dr.

Mustafa Sakaldaş

Red Chief elma çeşidinde hasat öncesi 1-MCP (Harvista®) uygulamalarının meyve dökümlerine ve olgunlaşmaya olan etkileri

Resul

Takım

Dr.

Arda Akçal

Çanakkale kenti dış mekân peyzajında kullanılan süs bitkileri

Metin Engin

Ekmekçi

Dr.

Arda Akçal

Sümbül Yetiştiriciliği

Mehmet

Karabıyık

Dr.

Arda Akçal

Çanakkale'de halkın süs bitkileri yetiştiriciliğine bakışı

Fatma

Coşan

Dr.

Seçkin Kaya

Çanakkale halkının organik tarıma bakışı

Betül Berna

Dumlupınar

Dr.

Seçkin Kaya

Serada topraksız domates yetiştiriciliğinde farklı uç alma uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkilerinin belirlenmesi

Kazım

Hıra

Dr.

Seçkin Kaya

Farklı uç alma uygulamalarının topraksız tarım tekniği ile yetiştirilen domateslerin büyüme ve gelişme performansları üzerine etkileri

2013 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

HAZIRLAYAN

 

DANIŞMAN

 

TEZ BAŞLIĞI

 

Burcu BAYATLIOĞLU

 

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

 

Çanakkale Koşullarında Frezya Kormlarında Dikim Zamanı ile Farklı Yetiştirme Ortamlarının Bitki Gelişimi Üzerine Etkileri

 

Güzin AK

 

Prof. Dr.Kenan KAYNAŞ

 

Lavanta Türlerinin Yalova Koşullarına Adaptasyonu

 

Sabahaddin KARAZİLLİ

 

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

 

Umurbey Beldesi Meyve Üreticisinin Genel Yapısı

 

Ayşe ÇEKİÇ

 

Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Farklı Düzeylerde Koltuk Alınan Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Yıllık Dalların Odunlaşma Düzeylerinin Belirlenmesi

 

Duygu ALTUNBAŞ

 

Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Farklı Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Ve Amerikan Asma Anaçlarında Yıllık Dalların Odunlaşma Düzeyinin Belirlenmesi

 

Meryem KARADAĞ

 

Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Kurak Şartlar Altında Yongalı Göz Aşısı Performanslarının İncelenmesi

 

Tezcan ALÇO

 

Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Aşılı Asma Fidanı Üretiminde Farklı Çeşit/Anaç Kombinasyonlarının Kallus Oluşum Düzeylerinin Belirlenmesi

 

Sinem KURUOĞLU

 

Doç. Dr. Murat ŞEKER

Bazı Kayısı Çeşitlerinin Olgunlaşma Süresince Pomolojik Değişimleri İle Hasat Döneminde Aroma Bileşenleri Arasındaki Farklılıkların Belirlenmesi

 

Özge ŞİRİN

 

Doç. Dr. Murat ŞEKER

Taş Ocağı Madenciliğinin Zeytinlik Alanları Üzerine Etkileri

 

Nesrin YAVUZ

 

Doç. Dr. Murat ŞEKER

Çanakkale'de Yetiştirme Potansiyeli Olan Bir Meyve Türü: Hünnap (Ziziphus jujuba Mill.)

 

Özge ACI

 

Doç. Dr. Murat ŞEKER

Farklı Bölgelerde Yetiştirilen Bazı Elma Çeşitlerinde Hasat Sonrası 1–MCP Uygulamalarının Meyve Kalitesi Üzerine Olan Etkileri

 

Ebru KAŞAR

 

Doç. Dr. Hakan ENGİN

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi Koleksiyon Ve Adaptasyon Parselinde Bulunan Bazı Kayısı Çeşitlerinin Kış Dinlenmesi Üzerine Araştırmalar

 

Hakan ERASLAN

 

Doç. Dr. Hakan ENGİN

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi Koleksiyon Ve Adaptasyon Parselinde Bulunan Bazı Kayısı Çeşitlerinin Kış Dinlenmesi Üzerine Araştırmalar

Aziz Görkem ÇİÇEK

 

Doç. Dr. Hakan ENGİN

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi Koleksiyon Ve Adaptasyon Parselinde Bulunan Bazı Kayısı Çeşitlerinin Kış Dinlenmesi Üzerine Araştırmalar

Buket DANKİ

 

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KALECİ

 

Farklı Zamanlarda Hasat Edilen Bazı Zeytin Çeşitlerinde Meyve Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi

 

Emre OYNAK

 

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KALECİ

Farklı Zamanlarda Hasat Edilen Bazı Zeytin Çeşitlerinde Meyve Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi

 

Yiğit REGAY

 

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KALECİ

Farklı Zamanlarda Hasat Edilen Bazı Zeytin Çeşitlerinde Meyve Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi

 

Necdet OKUR

 

Çiğdem YALÇIN

 

Yrd. Doç. Dr. Canan Öztokat KUZUCU

Farklı Sulama Suyu Seviyeleri Uygulanmış Hırsız Kaçıran(Cucumis melo) Kavunlarında, NaCl uygulamalarının tohum ve fide özelliklerine olan etkisinin belirlenmesi

 

Ömer UZUNOĞLU

 

Yrd. Doç. Dr. Canan Öztokat KUZUCU

 

Değişik Dönemlerde Uygulanan Farklı Sulama Suyu Uygulamalarının Karnabaharda Kalite ve Verim Üzerine Etkileri

 

Selami YAKIN

 

Yrd. Doç. Dr. Fatih Cem KUZUCU

 

Farklı Lokasyonlardan Hasat Edilen Deveci Armut Çeşidinde Hasat Sonrası 1-MCP Uygulamalarının Kalite Özelliklerine Etkileri

 

 

   

2012 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

 

HAZIRLAYAN

DANIŞMAN

TEZ BAŞLIĞI

İlkay ODABAŞ

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

Güneşte ve Gölgede Kurutmanın Bazı Soğan Çeşitlerinde Çimlenme Üzerine Etkisi

Şenay ER

Karanfilde Kesimden Sonra Su Çektirme Uygulamasının Vazo Ömrüne Etkisi

Suzan ŞEN

Çanakkale Koşullarında İyi Tarım Uygulamaları (Elma Yetiştiriciliği Örneği)

Yeliz DEMİR

Yalova Koşullarında Vişne Çeşit Adaptasyon Çalışması

Fatma Duygu ÜNLÜ

Türkiye'de Gül, Karanfil, Gerbera, Krizantem, Fresia ve Glayöl Yetiştiriciliği

Nuray RODOPLU

Fuji Zhen Astec Elma Çeşidinde 1-MCP Uygulamalarının Aroma Üzerine Etkileri

İkbal TATAR

Süper Red Domates Çeşidinde 1-MCP Uygulamalarının Depolama ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri

Sinan KARA

Farklı Bölgelerde Yetiştirilen 0900 Kiraz Çeşidinde Tüketim Ambalajlarında Meyvelerde Meydana Gelen Değişimler

Emel SÜERSÖKMEZ

Doç. Dr. Murat ŞEKER

Bazı Nar (Punica granatum L.) Çeşit Ve Tiplerinin Tohumlarında Farklı Uygulamaların Çimlenme Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

Şehmus ÖZMEN

Çanakkale Ekolojik Koşullarında Yetiştirilen Bazı Nar (Punica granatum L.) Çeşit ve Tiplerinin Pomolojik ve Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

Gülnur ÇAVDAR

Meyvecilikte Sürgün Ucu Aşılamaları ve Kullanım Alanları

Eylem ERDEM

Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Yalova İncisi ve Yalova Çekirdeksizi Üzüm Çeşitlerinde Primer ve Sekonder Yazlık Sürgünlerin Gelişim ve Verimlilik Durumlarının Karşılaştırılması

Sedef DİNÇ

Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Yapraklarındaki Klorofil Miktarının Boğumlar Bazındaki Dönemsel Değişiminin Belirlenmesi

Emine BOZU

Doç. Dr. HAKAN ENGİN

Yalova İlinde Yetiştirilen Farklı Kiraz Çeşitlerinin Bazı Pomolojik Özelliklerinin Saptanması

Ahmet GÜLER

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi Adaptasyon ve Koleksiyon Parselinde Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerinin Kış Dinlenmesi Üzerine Araştırmalar

İlknur KILINÇ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi Adaptasyon ve Koleksiyon Parselinde Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerinin Pomolojik Değerlendirilmesi

Asiye ÖNDEŞ

Yrd. Doç. Dr. Neslihan EKİNCİ

Hasat Sonrası 1-Methylcyclopropane (1-MCP) Uygulamalarının Granny Smith Elma Çeşidinde Kaliteye ve Depo Yanıklığına Etkileri

Ferit KAVAK

Yrd. Doç. Dr.

Canan ÖZTOKAT KUZUCU

 

Spirulinanın Marulda Verim ve Bitkisel Özelliklere Etkisi

İsmail ÇALIŞKAN

Sebzelerde Allelopati ‘Kişniş - Karnabahar' Örneği 

Serhat ÖZCAN

Sebzecilikte Ticari Fide Üretimi

Ersin ÇELİK

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KALECİ

Gemlik Çeşidi Zeytin Klonlarının Çanakkale Koşullarında Meyve Performansları

İbrahim AY

Çanakkale İli Sofralık Zeytin Yetiştiriciliği

Ersin BAŞ

Yrd. Doç. Dr. F. Cem KUZUCU

Ülkemizde Fidancılığın Durumu

Çağdaş POYRAZ

Sebzelerde Aşılı Fide Kullanımı

Kaan VARYETER

Yrd. Doç. Dr. Zeliha GÖKBAYRAK

Türkiye'de Şarap Üretimi

Süleyman İÇEN

Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Kaliteyi Artırmaya Yönelik Uygulamalar

Yasemin ÇAKMAK

Maviyemiş Yetiştiriciliği

 

2011 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

 

HAZIRLAYAN

DANIŞMAN

TEZİN ADI

Yasemin BIYIKLI

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bazı Elma Çeşitlerinin Hasat Olgunluğu Düzeylerinin Belirlenmesi

Pelin DEMİRCİ

İç Mekan Bitkileri

Sümeyye ÇELİK

Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Kırmızı ''California Wonder'' Tipi Dolmalık Biberde Farklı Hasat Sonrası Uygulamaların Kalite Özelliklerine Olan Etkileri

Fatma ÖZDİREK

Dardanos Adaptasyon Parselinde Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerinde Farklı Modifiye Atmosfer Paket Uygulamarının Depolama Kalitesine Etkileri ve Bu Çeşitlerinin Pomolojik Özellikleri

Yasemin ÖZKAN

Ülkemizde En Çok Yetiştiriciliği Yapılan Mevsimlik Çiçekler

İpek AKIN

Doç. Dr. Murat ŞEKER

Kiraz Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları

Zeynep İŞLER

Eceabat/Alçıtepe Köyünde Zeytin ve Zeytinciliğin Durumu

Esra ÖRNEK

Lapseki Yöresinde Yaşlı (35 Yaş Üstü) Kiraz Ağaçlarının Verim ve Kalite Özelliklerinin İncelenmesi

Ceylan ALTINKAYNAK

Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Primer Yazlık Sürgünlerin Zararlanması ile Oluşan Sekonder Yazlık Sürgünlerde Vejetatif Gelişim ve Verimliliğin Saptanması

Lütfü TÜRKER

Elhamra (Hönüsü) Üzüm Çeşidinin Belirlenen Farklı Klonlarında Salkım ve Tanenin Bazı Pomolojik Özelliklerinin Saptanması

Aysun GÖKDEMİR

Üzüm Çeşitlerinin Yıllık Dallarında Boğuma Göre Farklı Seviye Ve Konumlardaki Enine Kesitlerin Kalınlıklarındaki Değişimlerinin Belirlenmesi

Veysel BERK

Yrd. Doç. Dr.

Canan ÖZTOKAT KUZUCU

H-2274 Domates Çeşidinde Trichoderma harzianum Uygulamalarının Verim, Kalite ve Tohum Özellikleri Üzerine Etkisi

Onur ŞENLİ

Nejmi BAŞARAN

Sezgin KARAGÜL

Yer Kirazı Tohumlarında Farklı NaCl Dozlarının Çimlenme ve Fide Gelişimi Üzerine Etkisi

Meryem Nur AYDIN

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KALECİ

Farklı Anaçlar Üzerine Aşılanmış Bazı Erik Çeşitlerinin Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Leman NAMLI

Bazı Karanfil Çeşitlerinde Köklendirme Uygulamaları

Gülay SAMAST

Farklı Badem Çeşitlerinin Morfolojik ve Fenolojik Özelliklerinin İncelenmesi

Kübra AKKUL

Yrd. Doç. Dr. F. Cem KUZUCU

Yer Kirazı Meyvesinin Yaş Olarak Muhafaza Olanakları

Esra DAL

Hasat Sonrası 1-MCP (Smartfresh®) Uygulamalarının ''Hicaznar'' Nar Çeşidinde Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri

Ömer ŞİRİN

Yrd. Doç. Dr. Zeliha GÖKBAYRAK

Brassinosteroid Hormonunun Asma Tohumlarının Çimlenmesi Üzerindeki Etkisi

Emrah Uğraş KARADUMAN

Biyodinamik Tarım ve Biyodinamik Bağcılık

 

2010 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

 

HAZIRLAYAN

DANIŞMAN

TEZİN ADI

Ali KAÇAN

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen ''Blake'' ve ''Monroe'' Şeftali Çeşitlerinde Modifiye Atmosfer Paket Uygulamasının Depolama Kalitesi Üzerine Etkileri

Esra YILMAZ

Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Kırmızı ''California Wonder'' Tipi Dolmalık Biberde Farklı Hasat Sonrası Uygulamaların Kalite Özelliklerine Olan Etkileri

Şeyma KESİK

Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Yeşil ''California Wonder'' Tipi Dolmalık Biberde Farklı Hasat Sonrası Uygulamaların Kalite Özelliklerine Olan Etkileri

Osman DURAN

Doç. Dr. Murat ŞEKER

Nar (Punica granatum l.) Çeliklerinde Trichoderma harzianum Uygulamalarının Kök Gelişimi Ve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

Gürkan ARDA

Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Elhamra (Hönüsü) Üzüm Çeşidinin Belirlenen Farklı Klonlarında Salkım ve Tanenin Bazı Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Ali ÇELİK

Yrd. Doç. Dr.

Canan ÖZTOKAT KUZUCU

Brokolide Su Stresinin Verim ve Kalite Parametrelerine Etkisi

M. Emre KÖSE

Bazı Yazlık Sebze Tohumları Ve Fidelerinde Trichoderma harzianum  Uygulaması

Ayhan GÖKSEVEN

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KALECİ

Çanakkale Ekolojik Koşullarında Bursa Siyahı İncir Çeşidinin Farklı Hasat Zamanlarında Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Ayşe Zeynep GENÇKAYA

Yrd. Doç. Dr. F. Cem KUZUCU

Hayward Kivi Çeşidinde Hasat Sonrası 1-MCP Uygulamalarının Depolama Süresi Ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri

Bülent BAŞTAŞ

Yrd. Doç. Dr. Hakan ENGİN

Dardanos Adaptasyon Ve Koleksiyon Parselinde Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerinin Çanakkale Ekolojik Şartlarına Uyumu Ve Pomolojik Özelliklerinin Saptanması

 

2009 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

 

HAZIRLAYAN

DANIŞMAN

TEZİN ADI

Ulaş KAPLAN

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

''Eşme'' Ayva Çeşidinde Hasat Sonrası ''-MCP Uygulamalarının Meyve Kalitesi Üzerine Olan Etkileri

Utku YURT

Farklı Hasat Sonrası Uygulamaların ''Angeleno'' Erik Çeşidinde Kaliteye Olan Etkileri

İlknur GAZİMEHMET OĞLU

Hayward Kivi Çeşidinde Hasat Sonrası 1- Methylcyclopropene Uygulamalarının Meyve Kalitesi Üzerine Olan Etkileri

M. Kürşat TETİK

Doç. Dr. Murat ŞEKER

Hasat Sonrası 1-MCP ve Kontrollü Atmosfer Depolamanın "Abbe Fetel" Armut Çeşidinde Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri

Merve DAŞKAYA

Bazı Nar Çeşit Ve Klonlarının Pomolojik Özelliklerinin İncelenmesi

Faruk YAVAŞ

Deveci Armut Çeşidinde Hasat Sonrasında 1-MCP Uygulamalarının Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri

Abdullah SARI

Yrd. Doç. Dr. Hakan ENGİN

Dardanos Adaptasyon Ve Koleksiyon Parselinde Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerinin Çanakkale Ekolojik Şartlarına Uyumu Ve Pomolojik Özelliklerinin Saptanması

Sercan ANIL

Hüseyin GENÇ

Tarımsal Ürünlerin Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri

Abdurrahman Arıkan

Dr. Zeliha GÖKBAYRAK

41B Amerikan Asma Anacının Köklenmesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkisi

Gülizar ZAMAN

"Hayward" Kivi Çeşidinde Farklı Budama Uygulamalarının Verim ve Kalite Üzerine Etkisi

Şeyda TALİ

Hidrojen Siyanamid Uygulamalarının Kivide Verim Ve Kalite Üzerine Etkileri

Ferda MUTLU

Yrd. Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Omcanın Farklı Kısımlarındaki Gözlerin Verimlilik Durumlarının Karşılaştırılması

Yahya DOMBAZ

El Tipi Omega Aşı Makinası ile Yerinde Aşılanan Köklü Amerikan Asma Fidanlarında Bayramiç-Çanakkale Koşulları İçin En Uygun Aşı Tarihinin Belirlenmesi

Yıldız ÖZCAN

Bazı Üzüm Çeşitlerinin Aşılı Asma Fidanı Randımanları ile Fidanlıktaki Vegetatif Gelişimlerinin Belirlenmesi

Nilüfer UÇURUM

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KALECİ

Genetik Yapısı Değiştirilmiş Olan Bitkiler ve Tarımda Kullanımı

Oya KÖSEDAĞ

Farklı Badem Çeşitlerinin Çanakkale Ekolojik Koşullarında Adaptasyonu

Gülden YILMAZ

Yrd. Doç. Dr.

Canan ÖZTOKAT KUZUCU

Farklı Domates Çeşitlerinin Tuza Toleranslarının Belirlenmesi

Rudil BAYYURT

Yazlık sebze çeşitlerinde Trichoderma harzianum Uygulamalarının Fide Gelişimi ve Tohum Çimlenmesi üzerine Etkileri

Sema TIRPANCI

Börülcede Trichoderma harzianum Uygulamasının Tohum ve Fide Gelişimi Üzerine Etkileri

Tuğba USLU

Kışlık sebze tohumlarında Trichoderma harzianum Uygulamalarının Çimlenme Gücü ve Çimlenme Hızı Üzerine Olan Etkisi

Sinem BÜYÜKSOMALI

Yrd. Doç. Dr. Fatih Cem KUZUCU

"Hicaznar" Nar Çeşidinde Hasat Sonrası 1-MCP ve Modifiye Atmosfer Paket Uygulamalarının Kaliteye Olan Etkileri

Sultan DERE

''Red Globe'' Üzüm Çeşidinde Farklı Hasat Sonrası Uygulamaların Meyve Kalitesine Olan Etkileri

Erhan BİÇEN

"Fuyu" Trabzon Hurması Çeşidinde Hasat Sonrası 1-MCP ve Modifiye Atmosfer Paket Uygulamalarının Meyve Kalitesine Etkiler

 

2008 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

 

HAZIRLAYAN

DANIŞMAN

TEZİN ADI

Gülten PİRGAİP

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

Bazı Kayısı Çeşitlerinde Farklı Modifiye Atmosfer Paket Uygulamalarının Depolama Kalitesine Etkileri

Onur ÇOBAN

Doç. Dr. Murat ŞEKER

Sarımsak Koleksiyonlarında Bulunan Bazı Sarımsak Klonlarının Çiçeklenme Karakterlerinin Belirlenmesi

Özlem GÜZEL

Beyaz Nektarin Tohumlarının Çimlenme Özellikleri ve Farklı Sert Çekirdekli Meyve Türleri İle Melezlemede Uyuşma Durumunun İncelenmesi

Çağlar KARACAOĞLAN

"Moneymaker" Pikan Cevizi (Carya illinoinensis Koch.) Çeşidinin Çimlenme Özelliklerinin İncelenmesi

Mehmet Ali GÜNDOĞDU

Bazı Yerli ve Yabancı Zeytin Çeşitlerinin Yeşil Dönemlerinde Uygulanan Benzil Adenin'in Olgunlaşmalarına Etkisi

Hasan KAPUCUK

Çanakkale Yöresi Doğal Florasında Yetişen Kocayemiş (Arbutus unedo L.) Meyvelerinin Optimum Depolama Sıcaklığı ve Depolama Süresinin Belirlenmesi

Fikri Ayberk TOPUZOĞLU

Gökçeada Zeytininin Ayvalık, Memecik, Domat ve Gemlik Zeytin Çeşitleri ile Karşılaştırılması

Halil TÜRK

Dr. Zeliha GÖKBAYRAK

41B Amerikan Asma Anacının Köklenmesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkisi

Ferdi GÜRSAL

Yrd. Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Omcanın Farklı Kısımlarındaki Gözlerin Verimlilik Durumlarının Karşılaştırılması

Ferdi SÜRMELİ

41B Amerikan Asma Anacı Üzerine Aşılı Farklı Üzün Çeşitlerinin Fidanlık Şartlarındaki Randımanlarının Belirlenmesi

Şevket YAMAN

Bazı Üzüm Çeşitlerinin Aşılı Asma Fidanı Randımanları İle Fidanlıktaki Vejetatif Gelişmelerinin Belirlenmesi

Aydın AYDOĞAN

Yrd. Doç. Dr. Hakan ENGİN

Dardanos Adaptasyon Ve Koleksiyon Parselinde Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerinin Çanakkale Ekolojik Şartlarına Uyumu Ve Pomolojik Özelliklerinin Saptanması

Gözdem DUMAN

Yrd. Doç. Dr. F. Cem KUZUCU

Dardanos Kampüsünde Yetiştirilen Trabzon Hurması Çeşitlerinde Çiçek ve Meyve Dökümü Üzerine Bir Araştırma

Güngör Güven GEZER

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KALECİ

Farklı Badem Çeşitlerinin Çanakkale Ekolojik Koşullarına Adaptasyonu

İbrahim AYDIN   Farklı Anaçlar Üzerine Aşılanmış Bazı Erik Çeşitlerinin Çanakkale Ekolojik Koşullarına Adaptasyonu

 

2007 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

 

HAZIRLAYAN

DANIŞMAN

TEZİN ADI

Meryem ÜNSAL

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

Manisa İli Ahmetli Yöresi Bağcılığının Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözümü

Şennur AKGÜNDOĞDU

Doç. Dr. Murat ŞEKER

Türkiye'de Zeytin ve Zeytinyağı Konusunda Yapılan Araştırmalar Bibliyografyasının Oluşturulması

Elçin BOSTAN

Değişik Nar Çeşitlerinin Çelikle Çoğaltılması

Seda RAKICI

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KALECİ

Çanakkale Koşullarında Organik Zeytin Yetiştiriciliğinin Meyve Kalite Özelliklerine Etkisi

Selcan TAŞÇI

Yrd. Doç. Dr.

Fatih Cem KUZUCU

Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen "Pink Lady" Elma Çeşidinde Hasat Sonrası 1-MCP  ve Semperfresh® Uygulamalarının Meyve Kalitesine Olan Etkileri

Volkan SÜRGİT

"Nishumura Wase" Trabzon Hurması Çeşidinde Hasat Sonrası 1-MCP Uygulamalarının Meyve Kalitesi Üzerine Olan Etkileri

İbrahim Şimşek

"Eşme" Ayva Çeşidinde Hasat Sonrası 1-MCP Uygulamalarının Meyve Kalitesi Üzerine Olan Etkileri

Oya GENÇTÜRK

Yrd. Doç. Dr. Hakan ENGİN

Dardanos Adaptasyon Ve Koleksiyon Parselinde Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerinin Çanakkale Ekolojik Şartlarına Uyumu Ve Pomolojik Özelliklerinin Saptanması

Emine YILDIRIM

Avrupa Birliği Uyum Aşamasında Kiraz Üretimi ve İhracatı

Recep GÜLER

Kayısı Yetiştiriciliği

Mehmet Ali GÖKDENİZ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi Koleksiyon Parselinde Bulunan Kabaaşı, Çataloğlu, Çöloğlu, Hacıhaliloğlu ve Soğancı Kayısı Çeşitlerinin Kış Dinlenmelerinin Araştırılması

Şule YILMAZ

Yrd. Doç. Dr.

Canan ÖZTOKAT KUZUCU

Genetiği Değiştirilmiş Bitkilerin Türkiye ve Dünyadaki Durumu

Derya YILMAZ

Kandil Dolma Biberlerinde Stres Koşullarının Çimlenme Gücüne Etkisi

Dilif ÇILDIR

Karpuz (Citrullus vulgaris) Tohumlarında Çimlenme Üzerine NaCl'ün Etkisi

Mustafa BALIKOĞLU

Yrd. Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Bazı Sofralık ve Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Aşılı Fidan Randımanları ile Fidanlıktaki Vejetatif Gelişmelerinin Belirlenmesi

Elmas ARSLAN

"Sauvignon Blanc" Üzüm Çeşidinde Katlama ve Elektromanyetik Akımının Çekirdek Çimlenmesi Üzerine Etkileri

İsmail GÜLER

Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Omcanın Farklı Kısımlarındaki Gözlerin Verimlilik Durumlarının Karşılaştırılması

Özge AYGÜN

Dr. Zeliha GÖKBAYRAK

"Hayward" Kivi (Actinidia deliciosa) Çeşidinde Gözlenen Farklı Meyve Tiplerine Ait Çekirdeklerin Çimlenme Güçlerinin Belirlenmesi

Melek BAL

Değişik Yöneylere Kurulan Bağlarda Karasakız Üzüm Çeşidinin Stoma Yoğunluklarının Belirlenmesi

Mesut IŞIK

Suda Bekletme ve Suda Bekletme+IBA Uygulamalarının 41B Asma Anacının Köklenmesi Üzerine Etkisi

 

2006 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

 

HAZIRLAYAN

DANIŞMAN

TEZİN ADI

Okan KENDİRCİ

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

Ağaç Şakayığında (Paeonia suffiruticosa) Aşıyla Çoğaltma Olanağının İncelenmesi

Emre NURDAN

Yrd. Doç. Dr. Murat ŞEKER

Çanakkale Koşullarında Diospyros lotus L. Anacı Üzerine Aşılanmış Değişik Trabzon Hurması ( Diospyros kaki L.) Çeşitlerinin Fenolojik Özellikleri Klorofil Düzeyleri ile Çöğür Peroksidaz Enzim Aktivitelerinin Ölçülmesi

Ziya ŞİMŞEK

Yrd. Doç. Dr.

Fatih Cem KUZUCU

Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Eşme Ayvasında Farklı Hasat Zamanlarının Depolama Ömrüne ve Meyve Kalitesi Üzerine Olan Etkileri

Erman ÇETİN

Çanakkale Koşullarında Yetiştirilen "Paviot" Kayısı Çeşidinde Farklı CaCl2 Uygulamalarının Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri

Duygu HURÇE

Yrd. Doç. Dr.

Canan ÖZTOKAT KUZUCU

Çanakkale Bölgesinde Yetiştirilen "Hırsız Kaçıran" Kavun Populasyonunda Morfolojik Karakterizasyon

Mahmut TOKAY

Yrd. Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Umurbey-Çanakkale Koşullarında Müşküle Üzüm Çeşidine Uygulanan Farklı Telli Terbiye Sistemlerinin Üzüm Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi

Kemal BEŞER

Farklı Tarihlerde Alınan 140 Ru Amerikan Asma Anacı Sürgünlerinin Farklı Boğumlarındaki Sürme ve Gelişme Parametrelerinin İncelenmesi

Esra EKİNCİ

Dr. Hakan ENGİN

Dardanos Koleksiyon Parselinde Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerinin Pomolojik Değerlendirilmesi

 

2005 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

 

HAZIRLAYAN

DANIŞMAN

TEZİN ADI

Adem Bahadır

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

Çanakkale İlinde Yetiştirilen Tüysüz Beyaz Şeftali Meyvesinde Farklı Ambalaj Tiplerinin Meyve Kalitesi Üzerine Olan Etkileri

Tahir ÇANBAY

Bazı Kavun ve Karpuz Çeşitlerinin Kalite ve Verim Özelliklerinin Belirlenmesi

Cengiz CİVELEK

Çanakkale İlinde Yetiştirilen Trabzon Hurması Populasyonlarında Hasat Sonrası Sıcak Su ve Kuru Buz Uygulamalarının Meyve Kalitesine Etkileri

Yılmaz ÖZTÜRK

Yrd. Doç. Dr. Murat ŞEKER

Çanakkale Ekolojik Koşullarında Yetiştirilen Bazı Çeşit ve Klonların Fenolojik Özellikleri

Orhan PEHLİVAN

Değişik Ekolojik Bölgelerden Getirilen Satsuma Mandarin Meyvelerinin  Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Değişik Kalite Özelliklerinin Karşılaştırılması

Özge CIVGAZ

Edremit Körfez Bölgesinde Bulunan Satsuma Mandarin Bahçelerinin Bitki Besin Elementleri ve Standart Düzeyleri ile Karşılaştırılması

Orkun BİR

Değişik Dozlarda Radyasyon (Fiziksel Mutagen) Uygulanmış  0900 Ziraat Kiraz Mutantlarının Gelişim Özelliklerinin Belirlenmesi

Muhittin ÖZTÜRK

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KAYNAŞ

Solanacea ve Cucurbitacea Familyasına Ait Bazı Sebze Türlerinin Çimlenmesi Üzerine Tuzluluğun Etkisi

Mehmet BALABAN

Klonal Seleksiyonla Seçilmiş "Gemlik" Zeytini Tiplerinin Çanakkale Ekolojik Koşullarında Yetiştirilebilme İmkanının Saptanması

Cem Doruk YAMAN

Yrd. Doç. Dr.

Canan ÖZTOKAT KUZUCU

Çanakkale Bölgesinde Yetişen Bazı Sebzelerin Tohumlarının Stres Koşullarına Dayanıklılığı

Yusuf Erinkanlı

Yrd. Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Umurbey-Çanakkale Koşullarında Müşküle Üzüm Çeşidine Uygulanan Farklı Telli Terbiye Sistemlerinin Üzüm Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi

Mustafa FIRAT

Yrd. Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Umurbey-Çanakkale Koşullarında 140RU ve 5BB Amerikan Asma Anaçlarında Farklı Boğum Aralarındaki Anatomik Değişikliklerin Tespiti Üzerine Araştırmalar

 

2004 Yılında Biten Lisans Mezuniyet Tezleri

 

HAZIRLAYAN

DANIŞMAN

TEZİN ADI

Hüseyin Ulaş DAYDIR

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

Bazı Domates Çeşitlerinde Kalite ve Verim Özelliklerinin Belirlenmesi

Özkan YOĞURTÇU

Prof. Dr. Harun BAYTEKİN

Çorum İlinde Bahçe Tarımı

Emre NURDAN

Yrd. Doç. Dr. Murat ŞEKER

Dünya Trabzon Hurması Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Yeni Yaklaşımlar

Erdal KURT

1980 - 2002 Yılları Arasında Türkiye'nin Meyve Üretimi, Ağaç Sayısı, İhracat ve İthalat Değerlerindeki Değişimlerin İncelenmesive Değerlendirilmesi

Barış YOLDAŞ

Tarımsal Bilişim Teknolojileri

Mehmet Ali SOLMAZ

Çanakkale Ekolojik Koşullarında Bulunan Değişik Trabzon Hurması Çeşitlerinin Fenolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Tayfun ULUSOY

Değişik Dozlarda Radyasyon (Fiziksel Mutagen) Uygulanmış  0900 Ziraat Kiraz Mutantlarının Gelişim Özelliklerinin Belirlenmesi

Ahmet UĞUZ

Değişik Ekolojik Bölgelerde Yetiştiriciliği Yapılan Satsuma Mandarini Meyvelerinin Kalite Özelliklerinin Karşılaştırılması    (2003 Yılı Sonuçları)

Sinem IŞIN

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer KAYNAŞ

Bazı Yerli ve Yabancı Kayısı Çeşitlerinin Çanakkale Ekolojik Şartlarına Adaptasyonu

Murat DAYAN

Zeytin Melezlemede Kullanılan Bazı Kombinasyonlara Ait Melez Bitkilerde Morfolojik Özelliklerin Belirlenmesi

Orhan SARITAŞ

Bazı Yerli ve Yabancı Kayısı Çeşitlerinin Çanakkale Ekolojik Şartlarına Adaptasyonu

Ramazan BULUT

Avakado Yetiştiriciliği

Mustafa BEKTAŞ

Sedir'in Yarı Odun Çeliğiyle Çoğaltılabilme Olanaklarının Araştırılması

Mutlu AVCI

Yrd. Doç. Dr.

Canan ÖZTOKAT KUZUCU

Özellikleri Belirlenmiş Bazı Yerel Börülce (Vigna unguiculata) Populasyonlarında Su Alım Zararlarının Çıkış Gücü Üzerine Etkisi

Ziya UNLU

Bazı Kışlık Sebzelerin Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Serdar DİNÇKAL

Yrd. Doç. Dr. Alper DARDENİZ

Umurbey-Çanakkale Koşullarında Müşküle Üzüm Çeşidine Uygulanan Farklı Telli Terbiye Sistemlerinin Üzüm Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi

Arda AKÇAL

Farklı Yeşil Budama Seviyeleri ve Farklı İlaç Kombinasyonlarının Karasakız Üzüm Çeşidinde Üzüm Verimi ve Kalitesine Etkilerinin Araştırılması

Ekler

Bahçe Bitkileri Bölümü Lisans Tez Şablonu.docx